Sfaturi pentru cei care merg la sauna

Sfaturi pentru cei care merg la sauna

Bucovina Residence & Spa

Pentru multi oameni utilizarea unei saune face parte din rutina de ingrijire si a devenit un mod de viata. 

In timp ce saunele sunt extrem de populare pentru relaxare si socializare, folosirea unei saune la sfarsitul antrenamentului sau a zilei de lucru poate fi benefica pentru sanatatea ta, daca este folosita in mod adecvat.

Beneficiile unei saune

● Imbunatateste functiile inimii persoanelor cu insuficienta cardiaca;

● Reduce riscurile de accident vascular cerebral;

● Reduce riscurile de dementa si Alzheimer;

● Amelioreaza inflamatiile si durerile musculare.

Previous slide
Next slide

Sfaturi de utilizare

● Beti macar doua pahare cu apa inainte sa mergeti la sauna. Aceasta provoaca transpiratia excesiva a corpului si, prin urmare, pierderea apei din organism. Din acest motiv, este esential sa va mentineti hidratati, pentru ca deshidratarea excesiva are legatura cu atacul de caldura sau mai rau. Evitati alcoolul inainte si in timpul saunei pentru ca acesta contribuie la deshidratarea organismului. 

● Folositi un prosop curat pe care sa va asezati la sauna. In acest fel ramaneti curati si feriti bancuta de uleiurile corporale. Nu intrati in sauna cu haine murdare sau cu cele purtate peste zi. De asemenea, nu sunt indicate hainele stramte pentru ca trupul are nevoie sa respire.

● Incaltamintea indicata sunt papucii pentru dus, pe care trebuie sa-i scoateti inainte de a va sui pe bancuta.

● Orice obiect de metal trebuie lasat in camera, deoarece, la temperaturi mari, eventualele bijuterii va pot arde corpul.

● Cremele, machiajul si lotiunile trebuie si ele indepartate pentru ca va intra in corp impiedicandu-l sa respire.

● Intrati doar odihniti si nu dupa mese bogate. Daca tocmai ati mancat, asteptati sa treaca doua ore inainte de a intra in sauna. Aceasta pentru ca organismul utilizeaza multe energie pentru a digera mancarea si este supus unui stres suplimentar de a face fata caldurii excesive.

● Daca tocmai ati venit de pe un traseu montan, asteptati putin pentru a va reveni energia pentru ca organismul are nevoie de ea la sauna.

Cu cat stai mai mult in sauna, cu atat riscul de deshidratare este mai mare, asa ca ideal ar fi sa te limitezi la maximum 20 de minute per sedinta.

Va asteptam la terapie la Bucovina Residence & SPA!
Fericiti ca ne treceti pragul si vreti sa reveniti!
Rezervari ☎️ 0753778776
www.bucovinaresidence.ro
 
#sauna #aburi #sanatate #ciubar #salina #jacuzzi #piscina #spa #pool #winter #terapie #apasarata #therapy #spacenter #hottub #bucovinaresidencespa #happy #visitbucovina #beautifuldestination #bucovina
Facebook
Twitter
LinkedIn