Activitati de weekend. Ce poti vizita in Bucovina

Cauti o oaza de relaxare departe de zgomotul urban pentru a te deconecta de oras timp de cateva zile sau doar pentru o escapada de weekend? Te invitam sa redescoperi Bucovina, alaturi de noi! In continuare, ti-am pregatit un check-list cu cele mai importante atractii turistice pe care nu ar trebui sa le ratezi cand ajungi in Gura Humorului.

1. Manastirile pictate incluse in patrimoniul UNESCO: Voronet, Humor, Moldovita, Sucevita, Arbore, Patrauti, Probota

Harta manastirilor din Bucovina

Nordul Moldovei este incarcat de traditie si de peisaje deosebite, dar si de lacase de cult unice, care dateaza inca de pe vremea domnitorului Stefan cel Mare. Manastirile pictate: Voronet, Humor, Moldovita, Sucevita, Arbore, Patrauti, Probota, aflate sub protectia UNESCO ar trebui sa se numere printre primele obiective de vizitat de pe lista ta. Acestea au fost create initial ca locuri de veci pentru familiile voievozilor si a boierilor din perioada medievala, fiind inconjurate de ziduri de aparare specifice acelor timpuri, insa astazi se numara printre cele mai impresionante locuri din imprejurimi.

Cu siguranta ai auzit de celebrul albastru de Voronet, nu-i asa? Fiecare pictor a interpretat scenele sacre din cartile sfinte intr-o maniera proprie, dar totusi pastrand canoanele ortodoxe, astfel incat si culorile fiecarui lacas din Moldova sunt unice, caracteristice fiecarei locatii in parte.

Asadar, in fotografiile tale din aceasta vacanta ar trebui sa fie nelipsit nu doar albastrul de Voronet, ci si verdele-rosu de Sucevita, galbenul de Moldovita, rosul de Humor si verdele de la Arbore.

De asemenea, nu poti bifa primul obiectiv de pe lista ta si nu te poti bucura de experienta satului traditional bucovinean pana la capat, fara o plimbare cu o caruta traditionala trasa de cai, pana la Schitul pustnicului Daniil Sihastrul, din apropierea Voronetului.  

Manastirea Humor

Manastirea Voronet

2. Rezervatiile Piatra Pinului si Piatra Soimului, cu doua trasee turistice, doua partii de schi si telescaun - Gura Humorului

In Gura Humorului gasesti Rezervatia naturala Piatra Pinului si Piatra Soimului, ce reprezinta o arie protejata de interes national (rezervatie naturala de tip geologic, paleontologic si peisagistic).

Pe langa numeroasele specii de pin, brad, molid si fag, in cadrul rezervatiei geologice Piatra Pinului vei descoperi cum creste afinul negru la cea mai mica altitudine (600 m), un fenomen unic in tara.

Rezervatia paleontologica Piatra Pinului

Traseu turistic Piatra Pinului

Piatra Soimului este vizitata adesea de turisti pentru stancile impresionante din padure, perfecte pentru pasionatii de trasee montane, iar dupa o astfel de plimbare in natura, iarna te poti distra la Partia de schi Soimul.

Totusi te poti bucura de telescaunul partiei chiar si vara, pentru ca poti urca cu ajutorul acestuia pana la Turnul de observare Soimul, un loc perfect pentru pozele instagramabile cu panorama orasului Gura Humorului.

Turnul de Observare Soimul

3. Complexul de Agrement Arinis - Gura Humorului

Strandul Arinis

Parcul Arinis

Complexul Arinis este o zona ideala atat pentru zilele calduroase de vara, cat si pentru sezonul rece. Acesta dispune de o piscina acoperita de dimensiuni olimpice, de doua bazine de inot exterioare (unul destinat adultilor si unul special pentru copii) si de o sala de sport.

Iarna te poti relaxa alaturi de intreaga familie la patinoarul din apropiere, iar vara te poti distra cu rolele in acelasi loc. Tot aici este un parc pentru iubitorii de senzatii tari Escalada, atat pentru cei mari cat si pentru cei mici; Tiroliana peste raul Moldova si Poligon: tir cu arcul, paintball, airsoft.

De asemenea, in apropierea complexului, pe malul drept al raului Moldova te poti bucura de plimbari cu telescaunul si de partiile de schi Soimul 1 si 2, pentru incepatori si avansati.

4. Mocanita Hutulca - Moldovita

Mocanita

De departe cea mai speciala experienta din Bucovina este o plimbare cu Mocanita. Timp de 2 ore, trenul cu aburi te poarta pe un traseu natural si rustic al satului bucovinean, iar la final, localnicii te asteapta cu o masa traditonala cu delicii romanesti, precum mistret sau tochitura cu mamaliguta. In plus, suvenirurile handmade de la magazinele bucovinenilor vor fi amintirile tale inedite de la o vacanta deosebita de pe plaiuri sucevene.

La finalul traseului turistic, te asteptam la Bucovina Residence & SPA, o pensiune aflata in apropierea tuturor obiectivelor turistice enumerate anterior. Locatia dispune de camere spatioase, piscina acoperita, alaturi de jacuzzi, ciubar cu apa de la salina, sauna si o zona de relaxare cu o priveliste inedita spre Varful Toaca.

Facebook
Twitter
LinkedIn